Pocetna strana DrenikNet web sajtaDrenikNet - Hronika danaDrenikNet - Biznis vestiDrenikNet - Sportske vestiDrenikNet - Vesti iz kulture, muzike i zabaveDrenikNet - Download serverDrenikNet - Internet oglasiDrenikNet - ForumDrenikNet - PricaonicaInformacije o DrenikNet-u


 Kako filtrirati e-mail poštu? (AntiVirus info poruke)


5.5.1  Uvod
DrenikNet je internet provajder koji je medju prvima postavio AntiVirus software direktno na svom mail serveru i time omogucio svojim korisnicima nesmetano i sigurno koriscenje e-mail servisa. DrenikNet AntiVirus sistem poseduje info servis koji obavestava korisnika kada poruka koja je namenjena za njega sadrzi virus. Poruka je informativnog tipa i ne sadrzi poruku sa virusom. Ovakav vid obavestavanja je predvidjen samo kao informacija kako bi korisnik mogao da obavesti prijatelja koji mu je poslao virus da treba da proveri svoj racunar jer postoji mogucnost da je isti "zarazen". Medjutim, pojavom razlicitih vrsta virusa koji salju kopiju sebe na razlicite e-mail adrese (tkz. mass-mail virusi) info servis je kreirao veci broj informativnih mail poruka odredjenim korisnicima. Ovo uputstvo objasnjava korisnicima kako mogu da obrisu DrenikNet AntiVirus info poruke direktno na serveru, bez gubljenja vremena ili rucnog brisanja ovih info poruka preko webmail servisa.

5.5.2  Microsoft OutlookExpress ver. 5 i 6

Podešavanje Microsoft OutlookExpress-a je veoma jednostavno i sastoji se iz samo 4 koraka. Kada startujete OutlookExpress kliknite na opciju Tools, zatim Message Rules, i izaberite opciju Mail, kao što je prikazano na slici:

Zatim je potrebno da kreirate pravilo koje će OutlookExpress primenjivati svaki put kada kliknete na send and recieve dugme tj prilikom slanja i primanja pošte na DrenikNet mail serverima. Svako pravilo se sastoji od segmenta. Prvi segment odredjuje uslov za aktiviranje nekog pravila. Drugi segment je akcija koju će vaš e-mail klijent preduzeti kad se gornje pravilo pogodi. Stoga u prvi segment selektujte opciju:

Where the From line contains people
.

U drugom segmentu možete izabrati da ili obrišete poruku direktno na serveru a da tu poruku ne downloadujete na vaš računar, ili je možete downloadovati pa premestiti u neki folder što će biti kasnije objašnjeno. Za sad postavite ove dve opcije.
Pošto ste kreirali pravilo, kao na slici iznad potrebno je da kliknete na plavi text
contains people
i unesete segment kao na slici ispod:
Kliknite na dugme Add i zatim Ok kako bi ste se vratili na prethodni ekran i time završili kreiranje mail pravila. Slika ispod ilustruje kako treba da izgleda ispravno pravilo za brisanje info poruka direktno na serveru.

Kliknite na Ok, i kada se pojavi ovaj prozor, kliknite na Apply Now kako bi ste primenili novo kreirano pravilo odmah. Zatim kliknite na Ok
 


O nama | Tehnička podrška | Često postavljana pitanja | Kontaktirajte nas | Ugovor
Copyright © 1998 - 2003 Drenik d.o.o, All rights reserved - Sva prava zadržana - DrenikNet is a registered service mark of Drenik d.o.o
Web design created by Luka Gerzić, PHP/ASP code by Predrag Rolović
This site is powered by Intel, Open Source and Microsoft tehnology